Izložba “Glazbeni život Zadra u 19. stoljeću” svečano je otvorena 3. listopada 2018. u Muzeju Mimara u Zagrebu. Organizator je Državni arhiv u Zadru, a autorica izložbe je muzikologinja, dr. sc. Katica Burić Ćenan.

Nakon izložbe u Kneževoj palači u Zadru koju je pogledalo preko 4000 posjetitelja, izložba pod naslovom Glazbeni život Zadra u 19. stoljeću prikazana je i u Zagrebu. Autorica izložbe dr. sc. Katica Burić Ćenan u organizaciji Državnoga arhiva u Zadru, postavila je izložbu u renomiranom zagrebačkom Muzeju Mimara od 3. do 17. listopada 2018. godine. Za ovu prigodu, autorica je obogatila izložbu s nekoliko novih eksponata te je prilagodila tematske cjeline izložbenom prostoru Mimare: glazbeni prostori (kazališta Nobile teatro i Teatro Verdi), glazbena društva (Zadarska Filharmonija, Gradska glazba, Zoranić, Sokol i dr.), glazbenici (skladatelji, pjevači, instrumentalisti…, s naglaskom na glazbenike obitelji Strmić).

Osim bogatoga i vrijednoga fundusa Državnoga arhiva u Zadru koji se nalazi u okviru nekoliko zbirki i fondova, a uključuje raznovrsno arhivsko gradivo (muzikalije, koncertni programi, operni programi, letci, ulaznice, kalendari, fotografije, statuti, ugovori i td.), dr. Burić Ćenan uvrstila je i nekoliko audio primjera poznatih zadarskih skladatelja (Strmića, Salghetti-Driolija, Cigale i dr.) te dva instrumenta s kraja 19. i početka 20. stoljeća.